Structura zambetului tau

Pentru multi dintre noi un zambet important este poate unul dintre cele mai importante lucruri. Multe persoane de afaceri care au grija de imaginea lor prefera sa investeasca foarte multi bani in servicii stomatologice (estetica dentara, profilaxie, implantologie, parodontologie si detartraj plus alte servicii stomatologice) tocmai pentru a da bine in fata clientilor.

Stiu foarte multe femei care acorda o mare importanta sanatatii dentare tocmai pentru a impresiona anumiti prieteni/persoane cu care se intalnesc.

In esenta un zambet placut va crea oricand o senzatie de persoana sanatoasa si puternica si va poate ajuta in obtinerea unor anumite avantaje. Stiu si am vazut si alte persoane ca asta este important. Voi ce credeti?

Molarii
Molarii sunt cei mai complicati dintre toate tipuri de dinti pe care le au oamnii si mamiferele si sunt folosite pentru mestecare.

Oamenii adulti au 12 molari, pusi in 4 grupe de catre 3, pe fiecare parte din spate a gurii. Al treilea molar din fiecare parte este asa numitul “wisdom tooth” sau pe tradurere directa “molarul intelepciunii”. El este ultimul care apare, aparand in suprafata gurii pe la varsta de 20 de ani, desi asta difera de la individ la individ, dar si de la zona in care locuieste o anumita persoana.

Gura contine maxilari pe mandibula de sus si cea de jos. Ei sunt: molarul primului, celui de-al doilea si al celui de-al treilea maxilar, molarul primei, celei de-a doua, si celei de-a treia mandibular.

Structura “zambetului” tau
Dintii nostrii, cei care ne ajuta sa zambim de foarte multe ori, au o structura descrisa foarte bine, stiintific, mai jos:

Coroana dintelui este acoperita de smalt, care este un tesut ectodermic format in perioada embriogenezei. Smaltul este mai gros inspre radacina, si are in compozitia sa substante minerale, apa si substante organice.
Radacina prezinta la suprafata cement, o substanta organo-minerala de origine mezodermica, proliferat pe intreaga perioada a existentei dintelui si dispus sub forma de fibre de colagen.

Atat in radacina cat si in coroana exista la interior o alta substanta de origine mezodermica numita dentina, formata in perioada embrionara.
Profund in dinte se gaseste pulpa dentara, plina cu tesut moale conector. Aici se gasesc nervi si vase de sange care patrund in dinte printr-un canal apical al radacinii. Pulpa este adesea denumita „nervul dintelui”. Intre pulpa si dentina se gasesc odontoblastele, care formeaza dentina.

Log in with your credentials

Forgot your details?