6 motive sa zambesti

1. Zambetul te poate face fericit!
Simplu act de a zambi trimite un mesaj creierului ca esti fericit. In acest moment corpul emite endorfina! In 1984, un articol din revista Science a aratat ca, atunci cand oamenii imita diferite expresii emotionale, corpurile lor produc modificari fiziologice care reflecta emotia.

2. Zambetul poate sa ii faca si pe altii fericiti.
“Atunci cand zambesti toata lumea zambeste cu tine”. Studiile arata ca atunci cand vezi pe cineva zambind muschii faciali se activeaza sa reproduca aceeasi expresie. Daca tu zambesti automat celelalte persoane sunt tentate sa faca acelasi lucru.

3. Zambetul te face mai atractiv.
V-ati intrebat de ce mereu ni se cere sa zambim in poze? Pentru ca oamenii arata mult mai bine atunci cand zambesc. Potrivit Academiei Americane de Cosmetica Dentara 96% din adulti cred ca un zambet face o persoana mai atragatoare pentru cei de sex opus.

4. Zambetul este o terapie anti-stres.
Zambetul poate ajuta la reducerea simptomelor asociate cu anxietate. Atunci cand esti stresat de problemele de zi cu zi, ia o pauza, respira si zambeste! Daca reduci stresul prin zambit iti imbunatatesti sanatatea scazand presiunea sangelui si imbunatatind digestia.

5. Zambetul te poate ajuta sa iti iei jobul mult dorit!
Atunci cand te pregatesti de un interviu te gandesti in primul rand la haine! Imbracamintea pentru un interviu trebuie asortata cu un zambet! Un studiu a demonstrat ca cei care aveau poze zambind in CV au oferit incredere si stabilitate, decat cei care aveau o poza neutru, tip poza din buletin.

6. Zambetul conduce de multe ori la ras.
Este destul de imposibil sa razi fara sa zambesti. Rasul are multe beneficii, cum ar fi: imbunatatirea circulatiei sangelui, scade nivelul de zahar din sange, reduce stresul si imbunatateste somnul.

Log in with your credentials

Forgot your details?